Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pirinač sa celim paradajzom iz rerne

Pirinač sa celim paradajzom iz rerne

Pirinač sa celim paradajzom iz rerne
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Onima koji se brinu možemo reći - ima i mesa, jer ništa bez njega"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 ceo
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • čeri paradajz - 7 - 8 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • šafran - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i skuvajte batak. Izvadite i uklonite kosti.

Sitno iseckajte praziluk, luk i šargarepu. Propržite u lju.

Dodajte pirinač, pa kada postane staklast, sipajte 3 šolje bujona, u kojem se kuvao batak. Stavite meso i začine.

Prebacite sve u tau. Poređajte paradajz i pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok voda ne ispari.

Dobijeni pirinač posipajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: