Posni đuveč sa boranijom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
22/04/2018
"Posni đuveč bez mesa za sve, kojima je meso dosadilo "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano597
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 tegla
  • krompir - 3 komada, srednje veličine
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od paradajza - 3 kašike
  • ulje - 1 šoljica
  • univerzalni začin
  • peršun
  • celer
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir očistite, oljuštite, a takođe i luk i šargarepu.

Luk i šargarepu sitno iseckajte i prodinstajte ih nakratko u ulju. Isipajte smesu u glinenu đuvečaru.

Dodajte kockice krompira, boraniju i sok od paradajza.

Posolite i dodajte začine, dodajte i alevu papriku.

Sipajte 1 šolju vode i stavite poklopac.

Stavite u rernu i uključite na 200 stepeni.

Dobijeno jelo posipajte svežim peršunom, pa ga poslužite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar