Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Neodoljivi svinjski bubrezi na seoski način

Neodoljivi svinjski bubrezi na seoski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Neodoljivi svinjski bubrezi na seoski način
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
23/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Na seoski način - zači bubrezi sa garantovano dobrim ukusom i neodoljivim mirisom"

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 6 komada
  • stari luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 1 šolja (može i sok od paradajza)
  • pečene paprike - 3 komada, crrvene
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite bubrege u hladnu vodu sa dve supene kašike sirćeta, ostavite ih tako oko 30 minuta. Operite ih i isecite na sitne komade.

Isecite luk i paprike, i ostavite sa strane.

Sipajte ulje u tiganj ili šerpu i dinstajte bubrege, oni puštaju dosta soka, zato vam nije potrebna voda.

Kasnije dodajte luk i dinstajte zajedno, mešajte ih.

Na kraju sipajte i paradajz pire ili sok, paprike začinite začinima.

Zajedno ih pržite, nakon toga pospite sa malo aleve paprike.

Servirajte tople sa čašom vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: