Integralni francuski hleb-sendvič

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
24/04/2018
"Od danas smo na francuskom hlebu - ostaje samo da izaberemo čime ćemo ih garnirati "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sastojci za francuski hleb
  • voda - 350 ml, mlaka
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • integralno brašno - 2 i 1/2 šolja
  • brašno - 2 šolje, belo
  • suvi kvasac - 7 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • brašno - za pravljenje
  • sastojci za garnir
  • ruska salata - 1 pakovanje (ili domaća)
  • čajna kobasica - 100 g
  • paprike - 1 komad, zelena
  • masline
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte jednu šolju mlake vode, kvasac, šećer i malo brašna.

Sačekajte da se kvasac aktivira, pa zatim prosejte belo brašno i so, dodajte integralno i zamesite srednje tvrdo elastično testo. Pemažite uljem, pokrijte i ostavite da naraste.

Kada je gotovo, podelite ga na 4 ili 5 duga francuska hleba, pa ih stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.

Ako želite, možete napraviti nekoliko proreza nožem. Ponovo neka narastu, pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Kada se ispeku, onda ih ostavite na rešetku da se ohlade, isecite i garnirajte po želji. U ovom receptu smo ih garnirali sa ruskom salatom, čajnom, maslinama i paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar