Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa glazurom od meda

Svinjska rebarca sa glazurom od meda

Potrebitel#207375Potrebitel#207375
Početnik
323
Svinjska rebarca sa glazurom od meda
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Važno je da su rebarca sočna, a glazura - medena, ostalo su već sitnice"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1 kg
  • crno vino - 1 šolja
  • maslac - 6 kašika
  • majčina dušica - 2 kašike (sušena)
  • beli luk - 2 čena
  • med - 2 kašike
  • kečap - 2 kašike
  • aleva apprika - 1/2 kašičice
  • kora limuna
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca isecite na komadiće veliine 3-4 cm.

U nemetalnu posudu napravite marinadu od vina, maslaca (4 kašike), majčine dušice, soli i bibera.

Neka se mariniraju 12 sati u frižideru.

Nakon toga poređajte rebarca u tavu i pecite ih oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Od med, kečapa, isitnjenog belog luka, preostalog maslaca, kore limuna i aleve paprike napravite preliv, pa premažite rebarca.

Pecite još 15 minuta.

Poslužite ih sa sitno iseckanim svežim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: