Čorba od kiselog kupusa, graška, krompira i cvekle sa fidom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
26/04/2018
"Samo nemojte reći babi da čorba kojom vas služimo je vegan "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2 šolje, sitno iseckan
  • grašak - 1/2 šoljice, iz konzerve
  • luk - 1 glavica
  • cvekla - 50 g, kuvana
  • krompir - 100 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • fida - 2 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • voda - 4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očstite (1 glavica) i sitno ga iseckajte. U ulje (3 kašike) i vodu (1 i 1/2 šolja) stavite da se sitno iseckan kupus (1/2 šolje) prodinsta, kao i grašak iz konzerve (1/2 šolje) i sitno iseckan luk.

Posipajte biber po želji, pa kada ostane samo povrće i ulje, onda dodajte brašno (1 kašika). Promešajte i sipajte toplu vodu (4 šolje). Dodajte lovorov list.

Ostavite čorbu da se kuva, pa kada povrće omekša, onda dodajte oguljen krompir, koji ste iseckali na kockice (1 komad). Kada se i krompir skuva, onda dodajte fidu (2 kašike) i kuvajte dok sve ne bude gotovo.

Narendanu cveklu pomešajte sa sokom od limuna i sipajte u čorbu.

Promešajte i isključite ringlu.

Ostavite da se malo krčka, dok se ringla ne ohladi. Pre posluženja sklonite lovorov list iz čorbe.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar