Čorba sa arpa testeninom i povrćem

26/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Čorba koja će vas očarati ukusom i aromom "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 2 litra
  • ulje - 30 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • tikvice - 1/2 komada
  • krompir - 1 komad, srednji
  • peršun - na sitno
  • celer - na sitno
  • paradajz - 1/2 koamda
  • boranija - 1 šolja
  • zelena paprika - 1 koamda ili aleva paprika
  • arpa testenina - 100 g (turski)
  • žumanca - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo 2 litra vode i stavljamo na ringlu. Očistimo šargarepu, tikvicu, paradajz, luk, krompir. Isečemo na sitno luk. Tikvicu, papriku i šaragrepu isečemo na koclice. Paradajz narendamo na rende.

Paradajz sečemo na krupne kockice u poređenju s drugim povrćem. Očistimo krajeve boranije i sečemo na 3-4 dela svaki komad - u zavisnosti koliko je dug.

Peršun i celer sečemo na sitno i odvojimo ih za kraj.

U posudicu odvojimo žumanca od dva jaja. Žumanca će nam biti potrebna za začinjavanje.

U vodu koja već vri stavljamo so i biber po ukusu. Unutra dodajemo ulje i svo isečeno povrće. Ostavljamo čorbu da vri na tihoj vatri.

Kada je skoro gotova, stavljamo arpa testeninu. Kada je čorba gotova, povrće dovoljno skuvano i arpa pirinač nabubreo, na kraju stavljamo peršun i celer.

Začinjavamo sa dva žumanca. Mutimo ih veoma dobro viljuškom i pažljivo pravimo preliv, pazeći da ne bude previše vruć.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar