Hrskavi keksići sa lešnicima

26/04/2018
"Ako obećamo da ćemo slušati, hoćete li nas počastiti sa hrskavim keksićima sa lešnicima "
Priprema30 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno42 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad + 1 belance
  • šećer - 1 šolja
  • mast - 100 ml, rastopljena
  • kiselo mleko - 4 l
  • soda - 2 kašičice
  • vanila
  • kora od limuna
  • brašno - 500 - 600 g
  • nadev
  • ratluk - 50 g, isečen na komade
  • marmelada - 50 g, isečena na komade
  • lešnici - 1 šaka, iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi žicom umutimo jaja sa šećerom. Dodajte kiselo mleko, amonijačnu sodu i vanilu. Promešajte i ostavite da nadođe, sipajte rastopljenu i hladnu mast, izrendanu koru limuna i iseckane lešnike.

Sa brašnom zamesite srednje tvrdo testo, da se lepi.

Marmeladu i ratluk isecite na komade. Kidamo lopticu testa, u sredinu stavite nadev i oblikujte loptu - malo spljeskanu odozgo.

Pritisnite je u iseckane lešnike i poređajte u pleh. Može i bez nadeva, a možete i samo oblikovati keks.

Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 12-15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Nemojte da ih prepečete.

Jedemo hrskave kesiće sa kafom ili čajem!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti