Kroketi sa pšenicom i dve vrste mlevenog mesa
Крокети с пшеница и два вида кайма
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Kroketi»Kroketi sa pšenicom i dve vrste mlevenog mesa

Kroketi sa pšenicom i dve vrste mlevenog mesa

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Početnik
441514
Kroketi sa pšenicom i dve vrste mlevenog mesa
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
26/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Ukratko rečeno - perfektno meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 300 g
  • svinjsko mleveno meso - 200 g
  • kuvana pšenica - 300 g
  • luk - 2 glavice, velike
  • peršun - oko 40 g
  • limuntus - 1 kašičica
  • so
  • korijander
  • biber
  • čubar
  • začini za mleveno meso
  • brašno - 2 kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenicu potopite u bujon, da nabubri, pa je pomešajte sa telećim mlevenim mesom i dodajte biber i so.

Na ringlu stavite šerpu sa posoljenom vodom, u koju ste sipali limuntus, pa stavite smesu pšenice i mesa da proključa. Procedite i ostavite po strani.

Luk sitno iseckajte i prodinstajte ga 5 minuta u zagrejanom ulju. Dodajte svinjsko mleveno meso, so, korijander i biber i pržite oko 10 minuta. Na kraju dodajte peršun i mešajte na ringli još 3-4 minuta.

U velikoj činiji pomešajte dve smese, dodajte začine za mleveno meso, čubar i brašno, omesite i ispasirajte.

Mokrim rukama napravite krokete i pržite u zagrejanom ulju dok ne dobiju koricu.

Dobijeni kroketi su ukusni i nesvakidašnjeg ukusa.

Možete poslužiti sa pečenim paprikama, ljutenicom ili maslinama.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: