Pogača sa nitima

29/04/2018
"Evo proverenog recepta za raskošnu pogaču sa nitima - ostaje samo da pripremite jednu i da se pohvalite rezultatom "
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano358
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml (ovčije ili kravlje)
  • jaja - 2 komada (jedno žumance za premazivanje)
  • kiselo mleko - 3 supene kašike (ovčije ili kravlje)
  • suvi kvasac - 7 g, dr. Oetker
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 5 supenih kašika
  • brašno - 1 kg
  • kravlji maslac - 60 g, za premazivanje
  • susam
  • laneno seme
* merne jedinice

Način pripreme

Malo ugrejte mleko, kad stavite prst da možete da ga držite unutra (ja sam koristila ovčije, ali može i kravlje).

Sipajte oko 100 ml u posudu, dodajte šećer, promešajte i dodajte suvi kvasac. Odozgo pospite brašnom i ostavite da se aktivira.

Umutite jaja sa kiselim mlekom (ovčijim ili kravljim) i preostalim svežim mlekom, dodajte ulje i sipajte u prosejano brašno sa kvasecem.

Zamesite lepo glatko testo, ostavite ga da nadođe, nakon toga podelite na 3 jednaka dela i jednu lopticu za centar.

Razvucite 3 oble kore, namažite ih maslacem, poslednju nemojte i isecite na 8 trouglova.

Svak uvijte u kiflicu i stavite u pleh, poređajte sve kao cvet i stavite okruglu loptu u centar.

Ostavite pogaču da nadođe, nakon toga je namažite maslacem, pospite semenkama i pecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 35 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti