Pečeni patlidžan na gril tiganju

30/04/2018
"Jedinstveno meze za vino, koje je najukusnije u društvu prijatelja "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano419
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 - 3 komada, sitniji
  • ulje - 6 supenih kašika
  • sirće - 3 - 4 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/4 veze
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite tekućom, hladnom vodom, odvojite drške, nemojte ih ljutšti, isecite ih na trakice po dužini. Ako je patlidžan krupniji onda ga oljuštite.

Trakice patlidžana posolite i ostavite u đevđiru 20-30 minuta da se ocedi gorak sok.

Nakon toga uzmite nekoliko trakica patlidžana, stavite jednu na drugu i uvijte u rolat, pažljivo iscedite rukama gorak sok.

Trakice patlidžana ispecite na gril tiganju. Prethodno namažite uljem uz pomoć četke.

Pečeni patlidžan prebacite u odgovarajući tanjir, pospite sitno iseckanim peršunom i izgnječenim čenovima belog luka. Prelijte sa nekoliko supenih kašika po ukusu.

Jelo možete servirati i toplo i hladno.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar