Teleći medaljoni u rerni

02/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4567
"Ne sećamo se ukusnijeg i lakšeg recepta za teletinu - a vi "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći medaljoni - 2 komada (80 - 90 g, svaki)
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber - 1 kašika, ravna, sveže mleven
  • ruzmarin - 1 manja grančica
  • kruna so - po ukusu
  • čeri paradajz - za garniranje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite dobro meso.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Zagrejte na jakoj vatri tiganj sa nelepljivim dnom i silikonskom četkom namažite njegovo dno jednom kašikom maslinovog ulja.

Zapržite medaljone par sekundi dok ne dobiju prijatnu preplanulost i prebacite ih u posudu za pečenje. Pospite sa obe strane biberom i ruzmarinom i stavite ih u vrelu rernu oko 10 minuta u zavisnosti od stepena pečenja koji više volite.

Imajte u vidu da medaljoni nisu mnogo debeli, ne pecite ih previše, da se ne presuše. Preporučujemo da ih pogledate nakon 6 minuta i ako treba da dopečete još malo.

Servirajte odmah sa sosom po vašoj želji, čeri paradajzom, krompirom ili svežom salatom.

Brzo, lako i ukusno.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar