Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečena crvena cvekla

Pečena crvena cvekla

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pečena crvena cvekla
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Kaž, da se tajna dugovečnosti i dobrog izgleda krije u redovnom konzumiranju cvekle!"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 5 komada, male glavice
  • soja sos - 4 kašike
  • sirće - 4 kašike, jabukovo
  • maslinovo ulje - 4 kašike, ekstra verdžin
  • limun - sok od jednog limuna
  • so - po ukusu
  • smeđi šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite cveklu, osušite je i umotajte svaku glavicu u foliju ili papir za pečenje. Stavite glavice u pleh, na čije ste dno sipali malo vruće vode. Stavite dveklu da se peče oko jedan sat na umerenoj temperaturi.

Ispečenu cveklu ohladite, oljuštite i nasecite na srednje debele kolutove. Poređajte ih u tanjir i prelijte ih dresingom od soja sosa, sirćeta, soka od limuna i maslinovog ulja. Začinite sa malo soli i prstohvatom smeđeg šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: