Nemački kolač sa semenom maka

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
11/05/2018
"Pogledajte kakve kolače nemačke bake pripremaju svojim unucima "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano762
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Dublja keramička posuda za tart oko 22-24 cm

Brašno, šećer, maslac, jaje, vanilu i prašak za pecivo umešajte u tvrdo testo od maslaca.

Napravite loptu od testa, a zatim je rayvijte oklagijom na deblju koru i uz pomoć oklagije je postavite u kalup, pritisnite je na dno, poravnajte je i napravite zidove, kao ogradu. Ostavite testo u frižideru dok pripremite nadev.

Mleko, šećer, seme maka, griz i pavlaku promešajte i umutite žicom. Sipajte u dublju posudu i stavite na umerenu vatru, pa skuvajte krem uz neprestano mešanje. Skinite sa vatre, dodajte vanilu, pokrijte folijom i ohladite skoro do sobne temperature.

Kada se krem dovoljno ohladi, sipajte ga preko kore od maslaca i pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Ohladite potpuno.

PRELIV

Belanca umutite u sneg. Mleko, šećer i pavlaku umutite žicom. Pažljivo, u delovima, dodajte umućena belanca uz lagano mešanje da dobijete vazdušasti krem.

Smesu sipajte preko ohlađenog kolača, ponovo sve vratite u rernu na 180 stepeni da se zapeče oko 15 minuta.

Izvadite i ohladite potpuno. Poslužite nasečeno na komade kao što sečete tortu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar