Zapržen pačiji file sa sosom od borovnica

21/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Nije neophodno da budete master šef da biste napravili veličanstvenu pačetinu - vidite kako se pravi "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačiji file - 2 velika komada filea sa kožicom (400 g svaki)
  • ruzmarin - 2 - 3 kašike, suv
  • biber - za utrljavanje u meso
  • so
  • sirup od borovnice - 200 ml
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Zasecite kožicu filea, ali da ne dođete do mesa, praveći romboidne proreze.

Natraljajte biberom, ruzmarinom i solju (so samo sa strane kože, tako da pomogne bržem topljenju potkožne masnoće).

Stavite meso u jako zagrejan tiganj kožom na dole i kuvajte dok se ne dobije zlatasta preplanulost. Mast, koju ispusti sklanjajte, bar veći deo nje. Ona može da vam posluži za druga jela, krompirići s njom budu božanstveni.

Okrenite i zapecite filee i sa druge strane dok ne postanu zlatasti. Izvadite, uvijte u aluminijumsku foliju i ostavite da se ohlade.

Sirup od borovnica sipajte u isti tiganj sa malo pačije masti i sačekajte da se blago redukuje, uz neprestano mešanje. Ako vam je sirup redak možete da ga zgusnete sa malo prirodnog skroba. Posolite po ukusu i sklonite s vatre.

Polugotove i već ohlađene filee isecite na kriške pomoću veoma oštrog noža, koji seče meso kao maslac, a ne da ga kida.

Uvaljajte svako parčence u brašno, tresući suvišnu količinu i ispržite u zagrejanom ulju na kratko s obe strane svaku krišku.

Servirajte pačetinu vruću u društvu sosa od borovnice i sveže salate.

Posolite krupnom ili normalnom solju neposredno pre serviranja.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar