Način pripreme
Rastvorite kvasac u toplom mleku sa šećerom. U posudi prosejte brašno i dodajte so, promešajte i napravite udubljenje.
U njega dodajte, umućeno viljuškom, jaje, ulje i rastvoreni kvasac u svežem mleko, zamesite meko testo.
Uvijte testo i stavite ga na toplo da se udvostruči. Od testa oblikujte 16 loptica, svaku razvucite na kru, veličine tacne za čaj. Sredinu (bez ivica) kore namažite uljem.
Razvucite drugu koru i stavite na prvu. Pritisnite prstima ivice dve kore i zajedno razvucite na veću koru, i tako dve po dve oblikujte pogačice.
Ugrejte teflonskik tiganj na tihoj vatri i pecire pogače jednu po jednu sa obe strane, ostavite da se ohlade. Isecite ih na dve polovine i u sredinu stavite nadev.
Količina nadeva je po želji i zato nije određena, a nadev je po važoj želji i ukusu.