Mekani domaći keksići sa komadićima čokolade

25/05/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Legenda kaže da su keksići 5. dana najukusniji, ali mi ih uvek pojedemo još prvog dana, i to do poslednje mrve "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano221
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 3 kašike
  • maslac - 125 g
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • rum šećer - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kesica
  • čokoladne mrvice - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite miskerom jaja, šećer i maslac.

Dodajte kiselo mleko, vanilin šećer, sodu, rum šećer i brašno.

Zamesite meko testo i dodajte mu čokoladne mrvice, pa samo malo omesite.

Razvijte testo u koru debljine 0.5 cm i isecite krugove.

Poređajte ih u teflonsku tavu i pecite dok ne porumene.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti