Mekane teleće šnicle u vatrostalnoj posudi

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Mekane teleće šnicle u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Petya Toskova
1 / 4
26/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Razume se, da možete da ga napravite i u drugoj posudi ali tako ćete se lišiti zadovoljstva da vidite kako se spremaju najmekše teleće šnicle"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 800 g
  • pečurke - 240 g
  • senf - 3 kašike
  • maslac - 3 kašike
  • šareni biber
  • so
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • sveže mleko - 3 kašike
  • crno vino - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Istucane šnicle se začinjavaju solju i šarenim biberom, dodaje im se i vino i ostavlja oko 30 minuta.

Maslac u senf se pomešaju dok se ne dobije kaša, nakon toga šnicle se namažu sa obe strane i ređaju se u vatrostalnu posudu, dok se odozgo stavljaju pečurke.

U pavlaku se dodaje sveže mleko i prelivaju se šnicle, poklapaju se i peku u jakoj rerni dok ne bude gotovo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: