Novogodišnji mus od bele čokolade sa šampanjcem i malinama

28/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Razume se da će mus za Novu godinu biti sa šampanjcem, kako drugačije "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite šećer u šampanjcu i stavite na ringlu, da se zagreje polovina. Za to vreme hidrirajte želatin prema uputstvu proizvođača.

2. Pre nego što šampanjac provri, sklonite s vatre, sačekajte minut i rastvorite u njemu želatin. Pomešajte sa drugom polovinom penušavog vina i dobro promešajte.

3. U četiri čaše za šampanjac spustite po 4-5 celih malina. Nalijte prozračnu tečnost do manje od polovine nivoa čaša i ostavite da se stegne pod nagibom.

4. Nakon što se želatin stvrdnuo pripremite čokoladni mus. Za tu svrhu pre toga dobro ohladite pavlaku i umutite je na visokoj brzini mikserom dok ne postane gusta i vazdušasta, ali ne previše.

5. Istopite belu čokoladu na slaboj vatri ili vodenoj pari i sipajte je u porcijama po ivicama posude kod pavlake. Silikonskom špatulom i kružnim pokretima integrišite je dok se potpuno ne homogenizuje.

6. Na kraju umutite belance s prstohvatom soli u tvrd sneg i dodajte u mus ponovo glatkim kružnim pokretima, da ostane vazdušast.

7. Napunite čaše do vrha ovom belom čokoladnom smesom i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne. Ako žurite možete da konzumirate i odmah, razlika je što je mus vazdušastiji i nije toliko gust.

8. Pre serviranja ukrasite preostalim malinama i po želji pospite zlatnim mrvicama za prazničnu raskoš.

Jedan lep desert, kojim ćemo dočekati Novu godinu i naša trpeza će biti elegantna i lepa.

Srećni praznici!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar