Brzi pečeni pasulj iz konzerve
Бърз печен боб
Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Brzi pečeni pasulj iz konzerve

Brzi pečeni pasulj iz konzerve

Teodora StefanovaTeodora Stefanova
Početnik
2342
Brzi pečeni pasulj iz konzerve
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
29/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nemojte reći babi, ali otkrili smo kako da napravimo ukusan pasulj kao njen za samo 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 4 konzerve
  • paradajz pire - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 glavica, isečen na sitno
  • šargarepa - 1 komad, isečena na sitno
  • paprika - 1 komad, zelena, isečena na sitno
  • paprika - 1 komad, crvena, isečena na sitno
  • peršun
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo maslinovo ulje (može i ulje) u dubokom tiganju. Zapržimo luk, šargarepu i paprike. Nakon što omekšaju dodajemo alevu papriku i paradajz pire.

Promešamo dobro. Dodajemo pasulj iz konzerve, nakon što ga pre toga ocedimo.

Promešamo i ostavljamo malo da se izdinsta (oko 7-8 minuta). Prebacujemo u posudu za pečenje, nalivamo 1-2 šolje vrele vode.

Promešamo i zapečemo dok se ne formira blaga korica. Pri serviranju posipamo usitnjenim peršunom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: