Brzi pečeni pasulj iz konzerve
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Brzi pečeni pasulj iz konzerve

Brzi pečeni pasulj iz konzerve

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Brzi pečeni pasulj iz konzerve
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
29/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Nemojte reći babi, ali otkrili smo kako da napravimo ukusan pasulj kao njen za samo 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 4 konzerve
  • paradajz pire - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 glavica, isečen na sitno
  • šargarepa - 1 komad, isečena na sitno
  • paprika - 1 komad, zelena, isečena na sitno
  • paprika - 1 komad, crvena, isečena na sitno
  • peršun
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo maslinovo ulje (može i ulje) u dubokom tiganju. Zapržimo luk, šargarepu i paprike. Nakon što omekšaju dodajemo alevu papriku i paradajz pire.

Promešamo dobro. Dodajemo pasulj iz konzerve, nakon što ga pre toga ocedimo.

Promešamo i ostavljamo malo da se izdinsta (oko 7-8 minuta). Prebacujemo u posudu za pečenje, nalivamo 1-2 šolje vrele vode.

Promešamo i zapečemo dok se ne formira blaga korica. Pri serviranju posipamo usitnjenim peršunom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: