Tart sa kremom od pomorandžinog soka
Тарт с крем фрешFresh Cream Tart
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Tart»Tart sa kremom od pomorandžinog soka

Tart sa kremom od pomorandžinog soka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Početnik
3k16315k382
Tart sa kremom od pomorandžinog soka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
31/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Nije teško da pripremite ovu veličanstvenu tortu, teško dolazi posle, kada treba da je ostavite samu celu noć u frižideru"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 200 g
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • kokosovo brašno - 5 supenih kašika
  • crna čokolada - 30 - 40 g
  • za fil od pomorandžinog soka
  • pomorandže - 5 - 6 komada
  • jaja - 3 komada
  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • skrob 65 g, prirodan
  • šećer - 170 g
  • za mering
  • belanca - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - 80 g
  • sok od limuna - 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sameljite keks u blenderu ili ručno, stavite ga u čistu kesu i odozgo prelazite oklagijom dok ne dobijete fin prah ili mrvice. Pomešajte ih sa kokosovim brašnom, izrendanom čokoladom i rastopljenim maslacem.

2.Sipajte smesu od keksa u pleh za tart, sa dnom koje se skida. prečnika 24-25 cm. Pritskajte kašikom po ivicama i dnu i dobro poravnajte. Kora treba da bude maksimalno kompaktna, da se ne bi slomila. Stavite u frižider da se stegne 30 minuta, a za to vreme napravite fil.

3. Iscedite pomorandže, od njih treba da dobijete 500 ml soka. Izrendajte kore od dve, samo narandžasti deo, na fino rende.

4.Umutite jaja i žumanca sa šećerom na mekan krem. Sok od pomoradže ugrejte na pari na umerenoj vatri, odvojite 100-200 ml i u njemu rastvorite skrob.

5. Dodajte jaja u ugrejan sok i mešajte 5 minuta. Smesa nikad ne treba da provri, zato kuvajte na pari, može i direktno na ringli, ali na veoma tihoj vatri.

Sipajte skrob i kore od pomorandže, i nastavite da mešate dok se krem ne zgusne. Na kraju stavite i komadiće maslaca, čim se rastopi skinite sa vatre. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, mešajte da se ne uhvati korica. Sipajte krem preko kore od keksa i ostavite da se potpuno ohladi i stegne.

6. Za kraj umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli i kapljicama soka od limuna. Dodajte šećer u delovima uz neprestano mešanje. Dobićete gladak mereng. Njime možete namazati površinu torte i napraviti ukras uz pomoć šprica po vašoj želji.

Mereng od belanaca malo možete sagoreti da bi lepše izgledao.

Da bi se torta sasvim stegla, dobro je da odstoji nekoliko sati u frižideru, nakon toga je možete odvojiti od kalupa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: