Čorba od kupusa sa sivnjetinom i ljutim paprikama

31/05/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj217324
"Svake godine stavljamo makar po 2 kace sa kiselim kupusom, a drugu posebno čuvamo za ovu čorbu od kupusa sa svinjskim mesom i ljutom paprikom "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • kiseli kupus - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • sok od kupusa - 300 ml
  • pirinač - 1 šaka
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • čubar
  • lovorov list - 2 komada
  • ljute paprike - 1 - 2 komada, sušena
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • pavlaka - 1 kašika, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Sa 1 kašikom ulja propržite meso, koje ste iseckali na sitne kockice. Nakon toga dodajte luk i kupus, isečene na tanke trake. Propržite dobro, posipajte brašno, alevu papriku i začine.

Sipajte sok od kupusa i vodu (nisam merila količinu, možda oko 2.5 l, sami procenite prema tome koliko želite da je gusta čorba).

Ostavite čorbu da se kuva, dok kupus i meso ne omekšaju. Nakon toga dodajte pirinač i kada bude gotov, napravite zapršku.

Umutite jaje sa pavlakom. Sipajte od vrućeg bujona, dobro promešajte i vratite ponovo u šerpu. Izmrvite sušenu papriku i sklonite sa vatre. slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar