Japanske krofnice

07/06/2018
"Sa neodoljivim topingom i odličnim čokoladnim ukusom - omiljene krofnice malih i velikih "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano277
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 1 šolja
  • pšenično brašno - 2 šolje
  • belanca - 4 komada
  • gazirana voda - 1/2 šolje
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • jogurt - 1/2 šolje
  • vanila - 1/2 kašičice, tečna
  • šećer - 2 supene kašike
  • za ukras
  • toping od čokolade
  • šećerne mrvice - šarene
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo belanca na sneg.

U posebnoj posudi pomešamo dvr vrste brašna, šećer i suvi kvasasc. Dodajemo gaziranu vodu, jogurt, vanilu i dobro promešamo.

Postepeno u smesu dodajte belanca u porcijama, postepeno mešamo kašikom ili spatulom.

Posudu pokrivamo folijom i ostavljamo sa strane 30 minuta.

Sipamo ulje u duboki tiganj i ugrevamo ga. Kašikom uzimamo od smese i sipamo u ugrejano ulje.

Pržimo dok uštipke ne dobiju zlatnu boju i vadimo ih na ubrus da se ocedi masnoća.

Nakon toga ih poređamo na tanjir, prelivamo topingom i posipamo šarenim mrvicama.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar