Puževi na burgundski način

10/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4496
"Objavljujemo dane otvorenih vrata francuske kuhinje sa ovim ukusnim iskušenjem - Puževi na burgundski način "
Priprema20 min.
Kuvanje6 min.
Ukupno26 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • puževi - 13 koamda, prethodno skuvani i očipćeni + ljušture
  • maslac - 125 g
  • beli luk - 3 čena, gnječena
  • peršun - 1 vezica, sitno iseckan
  • estragon - nekoliko prstohvata, suv
  • so
  • biber - po ukusu
  • morska so - 1 paket, krupna
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac ostavite unapred na sobnoj temperaturi da omekša.

Usitnite peršun, izgnječite čenove belog luka. Pomešajte ih sa maslacem, dodajte estragon, so i biber po ukusu. Promešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu.

Prazne ljušture od puževa temeljno operite i za svaki slučaj prokuvajte ih u kipućoj vodi. Ocedite ih i u svaku stavite po jedan komad prethodno opranih i očišćenih puževa.

Napunite ljušture smesom od maslaca, koristeći malu kašičicu da dobro zatvorite otvore.

U posudu u kojoj ćete ih peći sipajte krupnu morsku so i rasporedite.

Napravite rupice ili gnezda u njoj, u koja ćete staviti puževe otvorom na gore. Na taj način maslac neće iscureti pri pečenju.

Stavite posudu u jako zagrejanu rernu i pecite 5-6 minuta.

Servirajte ovaj francuski delikates u tanjirima u porcijama, da bude 13 puževa u porciji.

I ne zaboravite belo vino!

Prijatno i nazdravlje!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti