Patišpanj kora za tortu

11/06/2018
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1558
"Prvi korak ka pripremanju savršene torte je pripremanje savršene kore od patišpanja."
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano776
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja + 1 kašika
  • vanila - 1 - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele.

Pažljivo dodajete brašno sa vanilom, mešajući lagano odozgo nagore.

Smesa se sipa u nauljan kalup za tortu, posut brašnom. Može se koristiti i papir za pečenje.

Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, čačkalicom se proba da li je gotovo.

* Ova kora ne napravljen sa 1 pakovanjem skroba sa ukusom limuna (može se koristiti bilo koji ukus), u koji je dodato brašno do vrha šolje za merenje. Ispao je lagan i aromatičan.

Prijatno pravljenje najbrže patišpanj kore za tortu bez podizača testa.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar