Čokoladni kolač sa trešnjama

11/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Čokolada i trešnje - najemblematičniji ljubavni par tokom toplih meseci "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano201
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje se operu i izvade im se koštice.

U posudi se umute jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodaje im se omekšali maslac i nakon mešanja se dodaje kiselo mleko sa sodom u njoj.

Smesa se aromatizuje sa esencijom ruma. U porcijama se dodaje prosejano brašno, zamešano s praškom za pecivo i kakaom. Nakon mešanja se stavlja i tečna čokolada.

Sastojci se ponovo promešaju, dok se ne dobije glatka ujednačena smesa. Testo se prebaci u kalup za pečenje, a odozgo preko njega se poređaju trešnje.

Kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Drvenim šišom ili čačkalicom se proverava da li je gotovo.

Nakon što se izvadi iz rerne posipa se šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti