Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Francuski kolač sa krem bruleom

Francuski kolač sa krem bruleom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Francuski kolač sa krem bruleom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
13/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Nije prosto kolač, nego zabavna ljubavno-kulinarska avantura, u koju želite da se upustite"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 120 g
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 2 supene kašike
  • brašno - 1 šolja, puna
  • limun - 0.5 kora
  • za krem brule
  • žumanca - 3 komaa
  • pavlaka - 120 g, slatka
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • nadev
  • jabuke - 3 komada
  • maslac - 30 g
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu isecite maslac na kriške, dodajte brašno, umućena žumanca sa šećerom, izrendanu koru od limuna i zamesite meko testo. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje, prečnika 20 cm i sa ivicama koje se otvaraju.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite koru i stavite je u kalup da pokrije dno i podignite ivice do sredine kalupa Stavite pleh u frižider na 40 minuta.

Za to vreme isecite jabuke na tanke kriške, odvojite unutrašnjost. Ispržite kriške u ugrejanom maslacu dok ne omekšaju, ostavite da se ohlade.

U posudi ugrejte pavlaku, ne treba da provri. Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom i sipajte pavlaku preko, mešajte dok ne dobijete glaktu smesu.

Uključite rernu na 170 stepeni i stavite kalup sa korom u nju i pecite 10-15 minuta.

Izvadite pleh iz rerne i poređajte kriške jabuka ravnomerno u krug, prelijte krem bruleom i pospite prstohvatom cimeta. Vratite pleh u rernu i pecite oko 30 minuta.

Kolač servirajte hladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: