Domaći nugat sladoled sa čokoladom

14/06/2018
"Sa zadovoljstvom ćemo odvojiti vreme da probamo najukusniji domaći sladoled sa čokoladom "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano395
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • jaja - 3 komada (domaća)
  • šećer - 6 supenih kašika
  • čokolada - 100 g
  • slatko od zelenih smokava - 150 g
  • za krokan
  • orasi - 50 g
  • šećer - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počnite sa pripremom krokana. U suv, teflonski tiganj stavite šećer i krupnije isečene orahe. Mešajte neprestano dok se šećer ne karamelizuje. Sipajte gotov krokan na papir za pečenej i rasporedite ga. Ostavite ga da se ohladi.

Odvojite žumanca i belanca u posebne posude. Dodajte po 3 supene kašike šećera u njih. Mutite mikserom dok se šećer potpuno ne rastopi.

U drugoj posudi umutite hladnu slatku pavlaku dok ne dobijete čvrste vrhove. Izlomite hladan krokan i sameljite ga u blenderu.

Nakon toga izlomite čokoladu (treba da odstoji u frižideru nekoliko sati). Sameljite i nju.

Na kraju isecite voće iz slatkog na sitne komade. Pomešajte sve, mešajte spatulom i sipajte smesu u odgovarajuće posude.

Stavite u zamrzivač na 10-12 sati. Servirajte sa komadićima smokava i prelijte sokom iz slatkog.

Neka Vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar