Marinirane pileće šnicle iz rerne

15/06/2018
"Tajna najkrtijih pilećih šnicli nije nikakva tajna - ona je u ukusnoj marinadi "
Priprema5 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano210
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 5 komada, od buta
  • beli luk - 3 čena
  • soja sos - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica, samleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • povrće
* merne jedinice

Način pripreme

U odgoarajućoj posudi izgnječite čenove belog luka. U njih dodajte sastojke za marinadu - soja sos, belo vino, braon šećer, biber i alevu papriku.

Šnicle pospite solju i utrljajte marinadu. Ostavite u posudi, poklopite i ostavite tako da odstoji bar tri sata.

Nakon toga poređajte u pleh za pečenje, a okolo njih poređajte povrće za pečenje.

Sipajte preko povrća malo soli i stavite po malo maslinovog ulja.

Pleh sa šniclama stavite u rernu i pecite na 200 stepeni, za vreme pečenja okrećite da se zapeku i sa druge strane.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti