Rolat sa jagodama i krem sirom

15/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4496
"Pozovite nas na kafu, a mi ćemo vas počastiti isprobanim receptom za rolat od jagoda i krem sira "
Priprema25 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno37 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • instant kafa - 1 kašika, rastvorena u 50 ml vrele vode
  • kakao - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • krem
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • krem sir - 60 g
  • bela tečna čokolada - 1 kašika
  • jagode - 7 - 8 komada
  • menta - sveži listovi
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom pomoću miksera, dok se ne rastopi. Dodaje se kafa, prethodno rastvorena sa malo vrele vode i na kraju se proseje kroz sito brašno sa praškom za pecivo.

Promeša se špatulom i odvaja se pola šolje bele smese. Sada se dodaje kakao i dobro se promeša u glatku smesu. Preko papira za pečenje u širokoj posudi za pečenje oblikuju se krugovi belog testa, odozgo se preliva braon smesom.

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12-15 minuta, proba se drvenim šišom, da ne bude kaše koja se polepila po njemu. Okreće se na vlažnu krpu i okreće se tako da šara bude na gore.

Priprema se krem. Viljuškom se promešaju kisela pavlaka, šećer u prahu, tečna bela čokolada i krem sir. Polovina jagoda se seče na male parčiće, ostale se čuvaju za dekoraciju.

Kora se premaže kremom, odozgo se rasporede isečene jagode i uvija se u rolat. Stavlja se u tanjir, posipa se blago šećerom u prahu i dekoriše se parčićima jagoda, listićima mente i cvetićima jagoda.

Serviramo ohlađeno. Ukusno i lepo uz kafu sa prijateljima!
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar