Ćuftice od pečenih crvenih paprika

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
15/06/2018
"Magično ukusne ćuftice od pečenih crvenih paprika o kojima će svi dugo pričati "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano516
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - oko 6 komada, crvene, velike
  • sir - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 2 čena, gnječen
  • prezle - oko 4 - 5 kašika, izvršitih
  • ulje - 1 kašika
  • soda za hleb - 1 kašičica, mala i ravna
  • peršun - 3 - 4 struka, usitnjen
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ispečene crvene paprike se stavljaju prvo u cediljku, da iscuri njihova voda, a posle se dobro osuše na duplom kuhinjskom ubrusu.

Iseku se na sitno i stavljaju se u posudu. Dodaju se jaja, izmrvljeni sir, biber, prezle sa sodom, ulje, gnječeni beli luk i usitnjen peršun. Ako je neophodno dodaje se malko soli (dodavanje soli treba da bude pod kontrolom, u zavisnosti od toga koliko je slan sir).

Smesa se prekriva folijom i ostavlja na hladnom 30 minuta.

U vrelu masnoću, bar oko 3 cm, sipa se smesa kašikom ili kašikom za saldoled. Prže se veoma brzo sa obe strane.

Vade se na kuhinjsku ubrus da se ocedi masnoća.

Gotove ćuftice od pečenih crvenih paprika se serviraju sa mlečnim sosom sa belim lukom, koji je napravljen od jednake količine kiselog mleka i majoneza, soli, bibera, usitnjenog belog luka i usitnjene mirođije.

Smesa od ćuftica treba da bude suvlja, u suprotnom kod prženja će se raspadati, zato po proceni može da se doda još prezli, da upiju vlažnost smese.

Količina belog luka je prevelika po mom mišljenju, zato sam koristila pola gnječenog čena, potpuno dovoljno, ali to je pitanje ukusa.

Koristila sam gotove pečene paprike iz tegle, bez soli i bez dodataka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar