Krem brule sa belom čokoladom

15/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Poboljšana verzija omiljeog krem brulea u kombinaciji sa belom čokoladom "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 5 komada, sa sobne temperature
  • šećer - 60 g, kristal
  • so - 1 prstohvat
  • pavlaka - 500 ml, visok procenat
  • čokolada - 100 g, bela, za preliv
  • šećer - 6 kašičica, svetlo smeđi, za karamel
* merne jedinice

Način pripreme

Šest kalupa za karamel zapremine 120 ml;
Rerna - 150 stepeni.

Kalupi se stavljaju u duboku posudu za kuvanje.

Mute se žumanca i šećer i so dok ne pobele.

Pavlaka se zagreva do trenutka ključanja. Slanja se sa ringle i hladi se 2-3 minuta. Dodaje se čokolada u parčićima, meša se špatulom, dok se ne rastopi. Dodaje se u tankom mlazu u žumanca uz neprestano mućenje mikserom na slaboj brzini.

Smesa se procedi kroz cediljku i naliva se u kalupe. Poređaju se u posudu za pečenje u dodae se vrela voda do njihove polovine.

Peče se na 150 stepeni oko 30-35 minuta.

Za karamel se u svaki kalup sipa po 1 kašičica svetlo braon šećera i gorionikom se karamelizuje ili se zapeče u gril rerni nekoliko minuta.

Beleška: Uvek pravim krem brule po standardnom receptu, ali dogo vremena sam želela da probam i kako će ispasti sa belom čokoladom. Definitivno mogu da kažem da je ovaj krem opet predivan, oseća se jedna tanka nota i ukus bele čokolade, krem je gušći i ponovo jedinstveno ukusan.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar