Keks torta Bejlis sa čokoladom i maskarponeom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
17/06/2018
"Pokažite voljenim ljudima koliko ih volite, tako što ćete im spremiti keks tortu Bejlis sa čokoladom i maskarponeom "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano248
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi mutimo mikserom pavlaku i šećer. Da se dobro umuti, pavlaka treba da bude unapred dobro ohlađena. Dodajemo tečnu čokoladu i maskarpone. Mutimo dok se ne dobije vazdušast čokoladni krem.

Sveže mleko se podgreva blago i meša sa Bejlisom u posudi.

Mažemo dno pravougaone posude sa 3-4 kašike čokoladnog krema. Keks natapamo na kratko u mleku i ređamo u posudu jedan do drugog.

Ređa se red keksa, krema itd. Završava se kremom. Torta se zagladi odozgo ili se naprave udubljenja pomoću kulinarskog češlja.

Stavlja se u frižider da odstoji bar 7-8 sati.

Pri serviranju imamo varijante. Možete da je isečete na parčiće ili da je oblikujete u lopte pomoću kašike za sladoled. Dekorišite namrvljenim ili celim koštunjavim voćem (bademi, orasi).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar