Hladna supa Višisoaz

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
17/06/2018
"Izvrsno gastro zadovoljstvo za ljubitelje "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano346
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • praziluk - 4 - 5 strukova
  • pomorandža - BIO pomorandža, kora od 1/2
  • maslac - 60 g
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • krompir - 1/2 kg
  • voda - 1 i 1/2 litar
  • kisela pavlaka - 250 g
  • so
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice, sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se iseče na kolutove. Kora pomorandže se iseče na tanke ivice.

U duboku šerpu se stavlja maslac, sipa se praziluk, braon šećer i korice pomorandže. Ostavlja se na umerenoj ringli da se krčka oko 15 minuta, dok se povremeno meša.

Krompir se oljušti i iseče na male kocke. Dodaje se voda i kocke krompira, soli se i ostavlja da vri na laganoj ringli dok krompir ne omekša.

Sklanja se sa ringle, dodaje se muskatni oraščić i pasira se da bude glatko. Dodaje se pavlaka, promeša se.

Ostavlja se da se ohladi i servira se hladna.

Supa Višisoaz je toliko lepa, iako se vodi kao hladna supa, može da se servira i topla.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar