Hrskav patlidžan sa sosom od belog luka

18/06/2018
"Odstupite tikvice - danas je car trpeze ovaj neverovatan hrskavi patlidžan sa svežim sosom od belog luka "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano815
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patldžan - 2 komada
  • brašno - da se uvalja
  • ulje - za prženje
  • za sos
  • so - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • majonez - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo patlidžan, posolimo ga i ostavljamo oko 40 minuta da se ocedi gorka voda.

Operemo ih, uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju dok ne dobije zlatnu koricu sa svih strana.

Izrendamo beli luk i poslimo ga. Pomešamo majonez i kiselo mleko. Serviramo pripremljeni sos sa patlidžanima.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti