Sirova čokolada sa kokosovim maslacem

21/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Čokoladni izazovi za sve koji drže do zdravog načina života "
Priprema5 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno10 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kokosov maslac - 1 šolja, mala (nerafinisan)
  • kakao - 30 g, sirov, prirodan, u prahu
  • brašno od rogača - 0 g
  • med - 1 kašika, pčelinji
  • vanila - 1 kesica
  • koštunjavo voće
  • suvo voće - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo kokosov maslac u malu šerpu na ringlu. Uključujemo na sasvim slabu temperaturu. Koksov maslac prelazi u tečno stanje pri zagrevanju na 26 stepeni.

Dodajemo vanilu, kakao u prahu, brašno od rogača. Mešamo sve sastojke.

Sklanjamo sa ringle i dodajemo med da se rastvori.

Spremamo silikonske kalupe za čokoladu ili bombone i raspoređujemo čokoladnu smesu.

Koštunjavo voće možemo da dodamo namrvljeno, samleveno ili celo, po ukusu. Sušeno voće - na parčiće ili celo ako je sitnije.

Ja sam koristila cele bademe, lešnike i plodove godži bobica. Više volim da ih pravim u kalupima za čokoladne bombone, da mi bude lakše.

Stavljamo kalup u zamrzivač na ne manje od 5 sati da se stegne.

Izvdimo ga, sklanjamo kalup i uživamo!

Obavezno čuvamo u zamrzivaču.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar