Čizjkejk od limuna i borovnice

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
23/06/2018
"Svež, lagan i veoma ukusan - idealan čizkejk "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 660
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krem sir - 600 g
  • slatka pavlaka - 400 ml, tečna, nezaslađena
  • želatin - 8 listova (ili 16, 17 g)
  • limun - 2 komada, sočan
  • slatko od borovnica - 150 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - 3 - 4 kapi, ekstrakt
  • voće - za ukras, po želji
  • Za koru
  • keks - 200 g, čajni ili od maslaca
  • maslac - 90 g, istopljen
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite koru za tortu, tako što sameljete keks ili ga namrvite u sitan pesak pomoću oklagije - za tu svrhu ga stavite u čistu kesu (ne mnogo finu, da se ne pokida) i prelazite odozgo oklagijom, koristeći pritisak dok ne dobijete željeni rezultat.

2. Pomešajte pesak od keksa sa istopljenim maslacem i mešajte veoma dobro. Sipajte u posudu za pečenje sa dnom koje se skida prečnika 24-25 cm i pritiskajte obrnutom stranom kašike, kojom istovremeno ravnate. Tako dobijenu koru stavite u frižider da se stegne, dok spremate smesu za čizkejk.

3. Umutite pavlaku, dodajući šećer uz neprestano mućenje. Stavljajte postepeno krem sir, vanilu i fino narendanu koru od dva limuna (samo žuti deo). Iscedite i sok od njih i zagrejte ga, ali ne da provri. U njemu rastvorite želatin, unapred hidriran i nalijte želatinastu smesu od limuna u sve ostalo, dobro mešajući.

4. Podelite smesu na dva jednaka dela i u jedan stavite slatko od borovnica.

Sipajte dve smese paralelno na već stegnutu koru, tako da se lepo preliju.

5. Stavite tortu u frižider do sledećeg dana, da se dobro stegne i ukrasite je po želji svežim voćem ili slatkom - od borovnica, šumskih jagoda, malina, kupina, pomorandže.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar