Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Krompir u rerni sa hrskavom koricom od maslaca i kornfleksa

Krompir u rerni sa hrskavom koricom od maslaca i kornfleksa

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Krompir u rerni sa hrskavom koricom od maslaca i kornfleksa
Fotografije: marcheva14
6 / 7
25/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Postoji pečeni kormpir u rerni, ali postoji i najneverovatniji krompir sa hrskavom maslac koricom, kojoj nećete odoleti"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • kisela pavlaka - 200 g
  • čedar - 100, narendan sir
  • krem sir - 100 g
  • bujon od povrća - 200 ml, kocka
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • luk u prahu - 1/4 kašičice
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • so - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - prstohvat
  • kornfleks - 200 g
  • maslac - 100 g, istopljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se očisti. Iseče se na srednje velike kocke i stavlja se u šerpu sa dovoljno posoljenom vodom. Vreme kuvanja se meri nakon što voda provri.

Vade se rešetkastom kašikom i ostavljaju se sa strane do korišćenja. Sir se narenda.

Maslac se istopi, ostavlja se sa strane.

Sprema se bujon, ostavlja se sa strane da se ohladi.

U duboku posudu se sipa pavlaka, narendan sir čedar i krem sir, luk u prahu, biber, muskatni oraščić, so, prstohvat belog luka u prahu, 3 kašike ohlađenog istopljenog maslaca. Polako se dodaje ohlađen bujon od povrća. Meša se u homogenu smesu.

Gotov ohlađen blanširan krompir se dodaje i sve se meša dok se ne ujednači.

Sipa se u blago namazanu keramičku posudu za pečenje.

Istopljeni maslac se sipa u duboku najlon kesu, odozgo se sipa kornfleks. Zatvara se i rukama se blago izgnječi u svim pravcima da se dobro ovlaži kornfleks. Sipa se preko krompira, rasporedi se.

Peče se na 180 stepeni dok ne ne dobije zlatastu hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: