Pečen ovčiji but

Pečen ovčiji but

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pečen ovčiji but
Fotografije: Albena Asenova
26/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
"Samo za majstore i meraklije - ovčiji but mariniran i spečen do savršenstva"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 2 kg
  • beli luk - 7 čenova, star
  • šećer u prahu - 20 g
  • crno vino - 300 ml
  • maslac - 80 g
  • so - 5 kašičica
  • biber - 3 g, mleveni
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • vinsko sirće - 300 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo crveno vino i sirće.

Količina vina i sirćeta treba da je jednaka.

Dodajemo šećer u prahu, izgnječen beli luk, biber i so.

Promešamo celu smesu veoma dobro.

Smesom mažemo meso i uvijamo aluminijumskom folijom, kad ga ostavljamo u frižider na oko 5-6 sati.

Kad prođe vreme, odvijamo i mažemo uljem.

Stavljamo ga u rernu i pečemo oko sat - sat i po.

Kada je gotovo, vadimo prelivamo marinadom i sečemo ga.

Može da se servira sa garnirungom od dinstanog povrća i mladog krompira sa mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: