bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Patišpanj kolač sa kajsijama

Patišpanj kolač sa kajsijama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
584362k64
Patišpanj kolač sa kajsijama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
01/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Sreća je u malim stvarima - osmehu deteta, zagrljaju drage osobe, parčetu patišpanj kolača sa kajsijama"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U pleh, u kome ćete peći kolač, stavite jednu šolju šećera da se karamelizuje.

Kad se karamelizuje dodajte kravlji maslac i promešajte smesu.

Odozgo poređajte kajsije, oprane i očišćene od koštica sa prorezom na dole.

U posudi umutite jaja i šećer na mekan krem. Nakon toga u njih dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo.

Dobro promešajte smesu i sipajte preko kajsija.

Kolač pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Proverite drvenim ražnjićem ili čačkalicom za zube da li je gotov.

Prilikom serviranja okrenite na veliki tanjir sa voćem na gore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: