Pržena teleća džigerica na turski način

02/07/2018
"Sada je trenutak da probate krtu teleću džigericu - i da ne zaboravite da se pohvalite prijateljima gde ste naučili recept "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovo jelo, koje nosi mirise orijenta će vas odneti u modernu tursku kuhinju.

Pirinač prelivamo sa toplom vodom u odnosu 3:1.

Rastopimo maslac u dubljem tiganju. Operemo džigericu i isečemo je na manje komade.

Pržimo dok ne dobije zlatnu boju, dok ne promeni ukus. Dodajemo seme bundeve i suvo grožđe.

Prženu, zlatnu džigericu začinimo solju i biberom.

Sipamo topao bujon (preporučuje se teleći), koliko da pokrije džigericu. Dodajem oceđeni pirinač i poklopimo.

Smanjujemo vatru i kuvamo 10-15 minuta. Posipamo cimetom, pimentom i celim listovima peršuna.

Skidamo posudu sa vatre, pokrivamo pamučnom krpom i poklapamo.

Ostavljamo da odstoji 25 minuta.

Serviramo posutu alevom paprikom po želji.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti