bonapeti.rs»Saveti»Od čega se pravi kadaif?

Od čega se pravi kadaif?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4412858
Od čega se pravi kadaif?

Kadaif je sirupom preliven slatkiš napravljen od tankih trakica od testa. Ovo kulinarsko iskušenje natopljeno je šećernim sirupom i prilično je slatko!

Suva tekstura traka testa čini kadaif pogodnim za deserte koji zahtevaju sirupe. Otopljeni maslac koji se nalazi u receptima sa kadaifom se obično namaže ili prelije preko slatkiša pre pečenja, slično kao za Filo testo.

Kada se kadaif namaže maslacem, može se oblikovati u različite oblike, može da se pospe šećerom i da se ispeče kao ukras, što ga čini lepim dodatkom voćnim desertima.

Kadaif je takođe poznat kao rendano Filo testo /kore za pitu/. Svideće vam se čim ga probate.

Kada odvajate kadaif, izvadite ga iz pakovanja, pažljivo povucite trake da biste ih olabavili. Trake testa moraju uvek biti pokrivene tokom skladištenja da se testo ne osuši.

Kada radite na receptima koji zahtevaju da se kadaif umota u rolnu i napuni određenim filom, pažljivo odvojite snopove kadaifa jedan od drugog. Nakon što kašičicom stavite fil na jedan kraj, stisnite i urolajte, formirajući čvrst rolat.

Kao i filo testo ili kao kore za pitu i kadaif može da se zamrzne. Odmrznite ga preko noći u frižideru pre nego što odlučite da ga koristite. Mnoge vrste ovog proizvoda dostupne su u zamrznutom stanju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji