Kakav zamrzivač da odaberete?
Какъв фризер да избера?
bonapeti.rs»Saveti»Kakav zamrzivač da odaberete?

Kakav zamrzivač da odaberete?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3902k2k
Kakav zamrzivač da odaberete?

Odlučili ste da kupite novi zamrzivač, ali niste sigurni koje faktore treba uzeti u obzir? Da biste dobili jasnu predstavu, morate znati koje karakteristike bi posebno odgovarale vašim potrebama i koje opcije imate. Pogledajte sledeće funkcije koje će vas voditi u traženju i izboru zamrzivača.

1. Veličina zamrzivača

Većina ljudi kupuje zamrzivač, jer već imaju malo prostora u zamrzivaču, koji je deo frižidera. Zbog toga su veličina i kapacitet najvažniji faktori. Pre nego što počnete da tražite opcije, morate da imate ideju šta želite da stane u vaš zamrzivač. Takođe razmislite koje mesto će on zauzeti i gde planirate da ga držite.

2. Energija

Zamrzivači moraju biti stalno uključeni (barem svaki put kada u njima ima hrane) da bi obavili svoj posao. To znači da će koristiti energiju skoro 24 sata dnevno. Stoga, odabir energetski efikasnog zamrzivača može da napravi primetnu razliku u vašim ukupnim troškovima energije. Obratite pažnju na tipične navike vašeg domaćinstva, koje određuju koliko će se zamrzivač redovno koristiti, kao i koliko veliki i koliko moćan on treba da bude.

3. Klasifikacija temperature zamrzivača

Smatra se da temperaturu u zamrzivaču treba držati na oko -18°C. Iako su svi zamrzivači dizajnirani da dostignu ovu temperaturu, na njihovu sposobnost da to stalno rade može uticati klima u kojoj se oni drže. Ako ćete zamrzivač držati u kuhinji ili drugoj prostoriji u stanu, verovatno ne morate da brinete o tome. Ako planirate da svoj zamrzivač držite u garaži, napolju ili na drugom mestu gde temperatura varira u zavisnosti od vremena, proverite optimalni temperaturni opseg zamrzivača koji vam se dopao.

4. Nivo buke zamrzivača

Svaki zamrzivač proizvodi buku, ali neki modeli su mnogo tiši od drugih. Ako nameravate da zamrzivač postavite u prostoriju u kojoj provodite mnogo vremena, trebalo bi da uzmete u obzir nivoe buke različitih modela koje gledate. Zamrzivači sa ručnim odleđivanjem su obično tiši od automatskih. Tražite povratne informacije i komentare od korisnika.

5. Efikasnost zamrzivača

Efikasnost u ovom slučaju se odnosi na to koliko dugo će zamrzivač držati proizvode hladnim tokom nestanka struje. Za većinu korisnika ovo nije problem koji će se često javljati, ali ako imate pravi zamrzivač može vas spasiti od neprijatnih mirisa ili čišćenja. Ako mislite da će vaše domaćinstvo verovatno imati redovne nestanke struje, najbolja opcija je zamrzivač sandučar.

Kao što vidite, biranje pravog zamrzivača je komplikovanije od samog pronalaženja nečega što će zadržati vašu hranu zamrznutom. Imate mnogo opcija koje treba razmotriti, pa odvojite vreme da razmislite o svojim potrebama i prioritetima.

Uz pravilnu kupovinu, uvek ćete imati pri ruci smrznuto meso i povrće, uz koje možete da pripremite omiljena jela vaših ukućana - svinjetinu sa kupusom ili bilo koje drugo ukusno domaće jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji