bonapeti.rs»Saveti»Šta da radite ako ožarite ruke ljutim paprikama?

Šta da radite ako ožarite ruke ljutim paprikama?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
1472
Šta da radite ako ožarite ruke ljutim paprikama?

Svako od nas je iskusio neprijatan osećaj peckanja u rukama od ljutih paprika. To se najčešće dešava tokom procesa pripreme recepata koji uključuju ljute paprike. Iskusniji kuvari znaju kako da se zaštite od ovakvih opekotina, ali za početnike to može biti veliki problem.

Kada se ožarimo ljutim papričicama može izazvati jak neprijatan bol, koji ponekad može biti nepodnošljiv. Evo kako da postupite u takvim slučajevima:

– Prema američkim lekarima, pravi koraci za suzbijanje bola nakon što ožarimo ruke ljutim paprikama su: prvo dobro operite ruke toplom vodom i deterdžentom za posuđe, a zatim ih potopite u biljno ulje oko 1 sat.

- Prema drugim verovanjima, žarenje ljutom paprikom se može ublažiti kada se nakvasi vodom, kiselim mlekom, sokom od limuna ili uljem. Da biste to uradili, možete koristiti tampon od vate ili direktno umakati ruke. Veruje se da neutrališu osećaj žarenja ljutom paprikom i pomažu u ublažavanju bolova.

- Još jedan način da ublažite neprijatan bol je da operete ruke slanom vodom. Zatim ih morate još jednom oprati svežim mlekom i na kraju treći put isprati sapunom i vodom.

- Osećaj gorenja možete neutralisati uz pomoć domaće rakije ili drugog alkoholnog pića. Ovo će smanjiti osećaj pečenja i olakšati bol.

Da biste se sačuvali od ove neprijatnosti, savetuje se da pre rada (sa ljutim papričicama) namažete ruke biljnim uljem pre nego što radite sa ljutim paprikama ili koristite gumene rukavice.

Ako volite ljute paprike, pogledajte naše recepte za čorbadžijske ljute paprike i ljute papričice u teglama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji