bonapeti.rs»Saveti»Kako se prži patlidžan, a da ne upije previše masnoće?

Kako se prži patlidžan, a da ne upije previše masnoće?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Početnik
6618412
Kako se prži patlidžan, a da ne upije previše masnoće?

Ako volite da jedete patlidžan, ali ne volite previše masnu hranu, onda je ovaj savet za vas. Podelićemo sa vama kako da ispržite patlidžan, a da ih ne natopite sa previše masnoće. Dakle, osim što ćete jesti jednu ideju zdravije, uštedećete i na od nedavno neverovatno skupom ulju.

Najvažnija stvar pri prženju patlidžana je da napravite posebnu smesu za pohovanje.

- Prvo što treba da uradite je da isečete patlidžan. Dobro je iseći patlidžan na jednake komade kako bi se svi skuvali u isto vreme;

- Nakon toga, patlidžan treba posoliti i ostaviti oko 15 minuta pre nego što se pohuje. Ovo će ukloniti višak tečnosti i gorčinu iz patlidžana;

- Pre nego što počnete da pržite patlidžan, dobro ga uvaljajte u brašno, a zatim u jaje koje ste pomešali sa malo soli. Na ovaj način patlidžan postaje ukusniji i štedi se mnogo masnoće;

- Povovanje "sprečava" da patlidžan upije masnoću. Ostaje hrskav i veoma ukusan, a ulje se može ponovo koristiti.

Da patlidžan ne postane masan, možete staviti nekoliko zrna pasulja u tiganj ili posoliti ulje. Na taj način možete biti sigurni da imate hrskavi patlidžan bez puno masnoće.

A od već gotovog prženog patlidžana možete napraviti ukusnu grčku musaku ili Imam bayildi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji