bonapeti.rs»Saveti»Kako se prži patlidžan?

Kako se prži patlidžan?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
433
Kako se prži patlidžan?

Patlidžan je široko rasprostranjeno povrće u kulinarskom svetu. Ima dragocena nutritivna svojstva koja mu daju glavnu ulogu u brojnim nezaboravnim receptima.

U većini njih, ovo povrće se koristi u prženom stanju. Da biste pravilno ispržili patlidžan, tako da dobijete hrskavu teksturu, evo koraka:

- Prvi korak je da operete i isečete patlidžan na kolutove. Preporučuje se da posolite svaki od njih posebno kako bi se izbeglo neravnomerno soljenje na kraju;

- Zatim nagnite pleh sa patlidžanom da iz njega izađe gorka voda. Ostatak možete pokupiti salvetom;

- Sledeći korak je da svaki od kolutova umočite u brašno i dobro ga utapkate da ne ostane debeli sloj brašna na patlidžanu. Za ovu svrhu možete koristiti viljušku;

- U tiganj koji se ne lepi, stavite još ulja i nakon što se zagreje počnite da stavljate kolutove patlidžana jedan po jedan. Važno je pojačati vatru, jer će na laganoj vatri patlidžan upiti previše ulja i postaće izuzetno mekan i prepun ulja. Ovo će umanjiti njegovu hrskavost. Drugi važan uslov je da se komadići patlidžana ne prekrivaju jedan preko drugog, jer postoji mogućnost da ih ostavite sirove na jednoj strani. Morate ih staviti u tiganj jedan pored drugog.

- Poslednji korak je uklanjanje kolutova prženog patlidžana i upijanje masnoće pomoću salvete.

Sa prženim patlidžanom možete pripremiti:

- klasična grčka musaka;

- prženi patlidžan sa paradajz sosom;

- predjela od patlidžana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji