bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo maslac može da izdrži u frižideru?

Koliko dugo maslac može da izdrži u frižideru?

Koliko dugo maslac može da izdrži u frižideru?

Ako ste ljubitelj maslaca i pitate se koliko dugo može da izdrži u frižideru - pročitajte ovaj savet do kraja.

U suštini, maslac ima prilično dug rok trajanja, za razliku od nekih drugih mlečnih proizvoda, jer sadrži dosta masnoće. Ali kao i većina mlečnih proizvoda, maslac takođe ima rok trajanja.

Čak i činjenica da je prošao datum koji je naznačen kao rok trajanja maslaca, to nikako ne znači da ga treba baciti. Maslac možete koristiti samo ako mu je istekao rok trajanja, ali ako je bio pravilno uskladišten pre toga.

Ako je maslac neraspakovan, možete ga koristiti čak i 2-3 meseca nakon isteka roka trajanja. Ako je već otvoren i rok trajanja je prošao, može se koristiti u roku od 1-2 meseca nakon toga.

Kako najbolje čuvati maslac?

Jedan od najboljih načina za čuvanje maslaca je u frižideru. U većini slučajeva, maslac u prodavnicama se nudi u foliji, koja ga štiti od svetlosti i vazduha.

Maslac, koji je dobro zatvoren sopstvenom ambalažom i folijom, takođe je zaštićen od upijanja raznih masti. Dobro je da maslac držite na policama vašeg frižidera, a ne u vratima, kako bi u svakom trenutku mogao da bude na stabilnoj temperaturi.

Ako imate maslac na raspolaganju, predlažemo vam da probate:

- keksiće sa maslacem;

- pitu sa maslacem;

- kolač sa maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji