bonapeti.rs»Saveti»Šta je edamame?

Šta je edamame?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
161061
Šta je edamame?

Tradicionalnu kuhinju sve uočljivije zamenjuju moderni predlozi koji nude egzotične proizvode. Savremene kulinarske recepte čini sve više nestandardnih i inovativnih namirnica koje zadovoljavaju promenljive ljudske potrebe.

Jedan od njih je edamame, koji je stekao široku popularnost poslednjih godina. Ovaj proizvod postaje sve popularniji zbog koristi za zdravlje i regulisanje težine. Evo šta je edamame i koje su koristi od njega:

Egzotični proizvod edamame je soja, koja je oljuštena pre nego što je potpuno sazrela ili očvrsnula. Uobičajeni način prerade ove biljke je da se zrna blanširaju ili prokuvaju, a zatim zamrznu. U većini slučajeva, edamame se kupuje zamrznut.

Edamame je uobičajen proizvod u istočnoazijskoj kuhinji, ali je poslednjih godina počeo da se širi i na evropskom meniju.

Da bi se pravilno konzumirao, edamame treba da se jede bez ljuske. Proizvod je potpuno pogodan za zdrave režime ishrane, jer je bogat proteinima i dobro se uklapa u ishranu vegetarijanaca i vegana.

Edamame ima izuzetno koristan sastav koji uključuje gvožđe, kalcijum, vitamine A i C. Pored toga, edamame je odličan izvor vlakana i pomaže u lakšem varenju.

Za proizvod se kaže da je koristan za srčane probleme, gubitak težine, reproduktivne poteškoće, osteoporozu i uspešno ublažava simptome depresije.

Ako ste takođe zainteresovani za druge slične azijske proizvode, pogledajte neke ideje za:

- grickalice od soje;

- salate sa tofuom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji