Bonapeti.rs»Saveti»Da li je kiseli kupus štetan kod gihta?

Da li je kiseli kupus štetan kod gihta?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
92591
Da li je kiseli kupus štetan kod gihta?

Koristi od kiselog kupusa su ogromne za one koji pate od bolesti želuca, creva, pate od čestih depresija, anemije, dijabetesa, srčanih oboljenja, pa čak i za one koji žele da zadrže mladost bez upotrebe lekova .

Kiseli kupus je takođe dobar za ljude koji pate od gihta. Giht je bolest koja je najčešće hronična. Pojava ove bolesti je zbog činjenice da je metabolizam mokraćne kiseline poremećen u telu, tj. sadržaj mokraćne kiseline u krvi naglo raste i kristali natrijumove soli mokraćne kiseline se deponuju u tkivima. A to dovodi do činjenice da pacijent pati od akutnog artritisa sa naknadnim formiranjem čvorova.

Kod gihta se preporučuje stroga dijeta, u kojoj se iz ishrane isključuju obroci koji sadrže lipide i purinske proteine. U ovoj dijeti kiseli kupus može naći svoje mesto. Zbog činjenice da ne sadrži purine, nije kontraindikovan za upotrebu kod pacijenata sa gihtom.

Pored toga, kiseli kupus sadrži veliku količinu vitamina C. Ovaj vitamin je, zauzvrat, snažan antioksidans i pomaže u uklanjanju viška soli iz tela, što je veoma korisno za osobe sa gihtom.

Zato jedite kiseli kupus u rerni i svinjetinu sa kiselim kupusom umereno i budite mirni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji