Ako želite da pripremite sušeno meso kod kuće, ali ne znate kako da ga čuvate, onda ste došli na pravo mesto. Ukratko ćemo objasniti kako možete čuvati sušeno meso kod kuće.
Šta je zapravo sušeno meso?
Sušeno meso je meso koje je tretirano solju, nitratima ili drugim vrstama konzervanasa.
Sušenje mesa takođe može sprečiti da se pokvari jer sam proces ubija sve bakterije u mesu. Meso se soli da bi se duže sačuvalo.
Kako čuvati sušeno meso
Najčešće, ova vrsta mesa se čuva u frižideru ili zamrzivaču, gde može da traje prilično dugo. Gde god da se odlučite za skladištenje sušenog mesa, vodite računa da oko njega nema proizvoda koji imaju veoma jak miris, poput luka.
Da biste duže sačuvali sušeno meso, trebalo bi da ga čuvate na hladnom, provetrenom mestu dalje od direktne sunčeve svetlosti ili drugih izvora toplote.
Ovo će sprečiti da se pokvari i prebrzo osuši. Ako odlučite da zamrznete sušeno meso, u zamrzivaču može izdržati najviše godinu dana.
U frižideru, sušeno meso može da izdrži ne više od dve nedelje. Pre nego što stavite meso u frižider, treba ga dobro umotati ili staviti u plastičnu kesu. Ovo će sprečiti da vlaga uđe u meso i da ono nakupi buđ.
Pogledajte i koliko soli se stavlja na suvo meso i kako se pravi salamura za sušeno meso. Obavezno isprobajte naše ideje za domaće sušeno meso i ovaj prekrasni file Elena.
Komentari